23948sdkhjf

SPBI byter namn till Drivkraft Sverige

Namnbytet ska markera att organisationen tar ett bredare perspektiv på drivmedel.

Petroleum- och biodrivmedelsbranschen tar nu ett bredare grepp kring hållbar mobilitet med förnybara drivmedelslösningar. Därför byter Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet, SPBI, till Drivkraft Sverige.

– Det pågår en snabb omställning hos våra medlemsbolag. Det som idag är utvecklingsprojekt kan bli en brygga till nästa steg i omställningen eller bli standardlösningar imorgon. För att manifestera denna förändring som ger hållbar mobilitet för hela Sverige döper vi nu om SPBI till Drivkraft Sverige, säger organisationens vd Johan G Andersson.

Omställningen handlar om att ställa om produktionen för att öka andelen förnybara drivmedel och fånga in betydande volymer av koldioxid från produktionen av drivmedel. Den handlar också om att driva projekt tillsammans med fordonsindustrin för att konvertera dieselmotorer så att de kan drivas med hållbara biodrivmedel.

Inom branschen pågår också forsknings- och utvecklingsprojekt för att producera framtida förnybara elektrobränslen samt nya råvaror och produktionsmetoder för biodrivmedel.

Flera branschaktörer ger sig också in på andra energiområden. Det handlar till exempel om att producera el av vindkraft för att möta det ökande behovet av elektrifiering och att allt fler drivmedelsstationer erbjuder biodrivmedel och elbilsladdning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098