23948sdkhjf

Regeringen kartlägger besiktningsmarknaden

Möjligheterna att besiktiga bilen ska vara goda, oavsett var du bor. Därför ger regeringen Transportstyrelsen i uppdrag att analysera och kartlägga tillgängligheten till fordonsbesiktning i landet.

Att få sin bil besiktad om man bor i glesbygd kan vara komplicerat. Motormagasinet har sedan tidigare rapporterat att Bilprovningen också avser att upphöra med sin mobila besiktningsverksamhet i glesbygd.

Bland annat har det funnits på förslag att låta bilverkstäder utföra fordonsbesiktning, något som Transportstyrelsen inlett en förstudie kring.

Nu ger sig regeringen in i frågan och har gett i uppdrag till Transportstyrelsen att analysera och kartlägga tillgängligheten till fordonsbesikning i landet.

Analysen ska innehålla en bedömning av besiktningsmarknadens aktörers förmåga och möjlighet att bedriva verksamhet i glesbygd med ekonomisk lönsamhet utifrån gällande regelverk för besiktningsmarknaden. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

– Regeringen bedriver en politik för att hela Sverige inte bara ska leva, utan också växa. Möjligheterna att besiktiga din bil ska vara goda, var du än bor i landet. Därför får Transportstyrelsen nu i uppdrag att utreda tillgängligheten, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast den 15 januari 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094