23948sdkhjf

Pickupen som blev hyperlimousin

Amerikanska Ram bygger praktiska pickuper som uppskattas av hantverkare. Men efter att Aznom gjort sitt skulle man nog inte ställa verktygslådan på flaket.

I filmen Flugan från 1986 kliver Jeff Goldblum in i en teleportör, tillsammans med en fluga som råkat förirra sig in. Ut ur andra änden av teleportören kliver Goldblum, nu med flugans DNA i kroppen. Det slutar inte väl.

I bilen Aznom Palladium har en Ram 1500 pickup klivit in i en teleportör, tillsammans med Liberace som också råkat förirra sig in. Ut ur andra änden rullar hela Las Vegas. Aznom Palladium är en bil som inte är ett enda dugg diskret.

Företaget bakom ”hyperlimousinen”, italienska Aznom, piffar till vardags upp bilar med lite nya färger och fartränder, så där som bilförädlare gör. Men med Palladium har de gått ett steg längre. Kanske två.

Bilen är monstruös, närmare sex meter lång och kapabel att ”korsa vilken terräng som helst” tack vare fyrhjulsdriften. Den är förstås hämtad direkt från den Ram som bilen baseras på.

Motorn har däremot fått lite massage och levererar tack vare turboladdning kring 700 hästkrafter.

Men det är förstås kaross och inredning som stick ut allra mest. Fronten med allt sitt glitter ser ut som en korsning mellan en silvergruva och ett kylskåp, sidorna har fått nya vinklar och veck och taklinjen, med den sluttande bakrutan, ger den onekligen en särpräglad profil.

Här finns för övrigt ingen baklucka i traditionell mening; i stället öppnar man bakstammen som en byrålåda när man behöver packa sina resväskor och necessärer. Eller vad man nu packar med sig om man har en bil som Aznom Palladium. Guldtackor, kanske?

Den som vågar kliva in på insidan möts av läder och trä, med accenter av aluminium. Formerna avslöjar ursprunget, panelen är den samma som i Ram-pickisen, men med en pekskärm i förardörren som styr innerbelysningen samt ett inbyggt kylskåp. Spritskåpen finns där bak.

Andra höjdpunkter innefattar en ljudanläggning från Harman Kardon, två surfplattor och en handgjord klocka i guld och – palladium! Den kan för övrigt tas bort och användas som ”en elegant möbel i hemmet”.

Aznom lovar dyrt och heligt att inte bygga fler än tio exemplar av Palladium och kunderna kommer att kunna anpassa ”alla detaljer”. Ingenting sägs om prissättningen (räkna med att den kommer att bli dyr), men företaget väntar sig stort intresse från Kina, Ryssland, Mellanöstern och USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078