23948sdkhjf

Maybach S-Klass – en STOR nyhet

Nyligen släppte Mercedes-Benz sin nya S-Klass. Maffig och fullpackad med teknik. Nu kommer den i Maybach-skepnad och allt blir bara värre. 547 centimeter lyx och hantverk.

För en del år sedan bröt Mercedes ut Maybach som ett eget varumärke. Det skedde med buller och bång och helikopter lyft Maybach över New York. Trots köpglada diktatorer och shejker blev det ingen lysande affär och man beslöt i Stuttgart att peta in Maybach under stjärnan igen.

Nya Maybach S-Klass är så fullsmockad av lyx och tekniska finesser att det antagligen tar längre tid att läsa igenom instruktionsboken (och förstå dem) än att köra 1 000 mil på Autobahn.

Nu är det inget problem för det kan man göra lugnt tillbakalutad i baksätet medan Dieter eller Li-Fu kör. Maybach är avsedd att avnjutas med chaufför och axelavståndet är 18 cm längre än i den förlängda ”vanliga” S-Klass och sålunda 339,6 cm.

Sifferexercis är för övrigt legio med en sådan här, öh, bil. 253 LED-lampor ingår bara i mysbeslysningen. 1-7 grader håller champagnekylaren i bakre mittarmstödet. 1 vecka tar tvåkulörslackeringen att lägga på. 18 krockkuddar ingår i säkerhetsutrustningen.

60 000 exemplar av Maybach limousin har levererats sedan omstarten 2015 varav minst 600 per månad till Kina, där det ju finnas såväl miljardärer som diktatorer – ofta i en och samma person. Just diktatorer är sedan gammalt en stark kundgrupp för just Maybach men det har redan avhandlats otaliga gånger.

När man ändå sitter och dräller i de otaligt ställbara bakstolarna kan man låta vadstödet massera vaderna. Det finns hela 10 massagefunktioner i bilen och värme för skuldra och nacke.

Om man nu skulle få för sig att köra själv så kan man notera att den aktiva bakhjulsstyrningen hjälper till att minska vändcirkeln med upp till två meter, den är tillval men luftfjädringen är standard. Något officiellt pris har vi inte hittat ännu men baserat på vad de amerikanska priserna indikerar börjar det norr om två miljoner kronor. De första exemplaren hamnar i USA och Kina och de först Europa-skyltade Maybach S-Klass kommer sommaren 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093