23948sdkhjf

Porscharna som icke blev

Under titeln ”Porsche Unseen” publicerar Porsche för första gången designstudier från 2005 till 2019 som hittills förvarats bakom lås och bom.

Sportsbiltillverkaren i Stuttgart visar spektakulära visioner av 15 olika bilar. De tidiga studierna omfattar ”Spin-offs”, ”Little rebels”, “Hyper cars” och “What’s next?”. En inblick i märkets designprocess från första ritningen till den färdiga seriemodellen.

911: Magazine webb har ägnat ett avsnitt för sambandet mellan studierna och de nuvarande produktionsmodellerna med Porsche Chief Designer Michael Mauer. Dessutom har boken ”Porsche Unseen” av förlaget Delius Klasing släppts. Porsche Museum kommer att integrera modellerna i utställningen 2021.

– Porsche har medvetet bara en enda designstudio – belägen i direkt närhet till utvecklingen, säger Michael Mauer. ”Weissach är vårt epicentrum. Mer än 120 designers, experter på interiör, exteriör, färger och material, modellbyggare, modellerare och ingenjörer arbetar i Porsche Design Studio.

Porsche 919 Street (2017; 1:1 lermodell) utvecklades på grundval av den teknik som används i Porsche 919 Hybrid och var tänkt att göra körupplevelsen av LMP1-racerbilen tillgänglig för amatörförare. Den har kolfibermonocoque och hybriddrivlina för racing som hjälpte Porsche 919 att uppnå många segrar i Le Mans. Måtten och hjulbasen är också desamma som på racerbilen.

Med sin spartanska cockpit, den karakteristiska kylaren med kylargaller över mittmotorn, röda element och de antydda fenorna på baksidan för den kompakta Porsche Vision Spyder (2019; 1:1 modell) tankarna till Porsche 550-1500 RS Spyder från 1954.

Porschevisionen “Renndienst” (2018; modell i 1:1) är ett koncept för upp till sex personer. Studien visar hur Porsche-design-DNA: t med dess karakteristiska designytor kan överföras till ett okänt fordonssegment för varumärket. Föraren sitter i ett centralt förarsäte. Den elektriska drivlinan finns i bottenplattan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093