23948sdkhjf

50 personer sägs upp på karossföretag

Totalt 50 personer har varslats om uppsägning från karossföretaget European Body Panels, EBP, på grund av minskade affärer till följd av Corona, det rapporterar Blekinge Läns Tidning. Trots den tråkiga åtgärden ser vd Mattias Ivansson ljust på framtiden.

I oktober varslade EBP 25 personer om uppsägning och de flesta av dem går hem inom kort. Men det räcker inte. I slutet av november varslade företaget ytterligare 25 personer. Det innebär att ledningen trappat ner totalt 43 kollektivarbetare och sju tjänstemän på kort tid. Totalt har företaget i dag runt 130 anställda.

Det är en direkt konsekvens av Corona. Vi måste anpassa oss, förklarar vd Mattias Ivansson för tidningen, och som inte ser någon annan utväg än varsel och uppsägningar.

Företaget hoppas att ett vaccin kommer och att det får följden att volymerna i deras orderböcker ska återgå till det normala och att de senaste varslen kan dras tillbaka och kanske även tidigare uppsagd personal kan komma tillbaka. Men som det ser ut nu fanns inget annat alternativ.

Vi har många intressanta diskussioner med både nya och befintliga kunder som kan bli bra, men nu ser det ut så här. Vi gör allt vi kan för att vara beredda när Corona släpper, säger Mattias Ivansson.

Företaget har två olika inriktningar inom bilindustrin, dels serietillverkning och dels reservdelstillverkning. Vid tidigare lågkonjunkturer har alltid reservdelstillverkningen hållits stabil, men inte denna gång. Orsaken till detta menar företaget är att folk inte rör sig och kör bil som tidigare och därför har också deras trygga del påverkats.

EBP har även haft korttidspermitteringar sedan april och det har funnits en oro bland personalen. Men Mattias Ivansson poängterar att det trots oron bland personalen samtidigt finns en förståelse. Han själv ser dessutom ljust på framtiden, i och med utvecklingen av elbilar.

Vi har vår nisch. Intresset och utvecklingen av elbilar är något som passar oss bra så framtiden ser ljus ut, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078