23948sdkhjf

Nu byggs fler snabbladdare

Trafikverket har beviljat investeringsstöd till ett 20-tal nya snabbladdare på platser där sådana saknas, det framgår av ett pressmeddelande. De ska fördelas på sju län, inklusive Norrlands inland där det råder störst brist i dag.

Investeringsstödet är på totalt 26,5 miljoner kronor som fördelas på 20 aktörer. Ett krav är att laddpunkten ska vara i drift i fem år. Intresset för att etablera laddstationer har varit stort, menar Trafikverket.

– Vi har fått in 66 ansökningar till 20 snabbladdstationer. Vi hoppas nå så långt med det här investeringsstödet att vi har snabbladdare minst var tionde mil längs de större statliga vägarna över hela landet. Det ska motverka räckviddsångesten. Laddinfrastrukturen är en förutsättning för att fler ska våga välja laddfordon och framför allt elbil, säger Marie Hagberg, avdelningschef på Trafikverket, i pressmeddelandet.

Under februari eller mars 2021 ska man gå ut med nästa ansökning, för 60 platser från Gävleborg till Norrbotten.

Mellan 2018 och 2020 ökade antalet publika snabbladdare längs de större statliga vägarna från 300 till 450. Eftersom det saknas snabbladdning på vissa sträckor erbjuder Trafikverket nu ett investeringsstöd. Det finns totalt 150 miljoner kronor att fördela under 2020–2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094