23948sdkhjf

Svenska rallyt inställt 2021

Rally Sweden, den andra deltävlingen i rally-VM, skulle ha genomförts 11–14 februari 2021. Nu ställs hela tävlingen in på grund av den pågående coronapandemin. Länsstyrelsen i Värmland beslutade den 15 december att avslå ansökan om tävlingstillstånd.

På sin hemsida skriver Rally Sweden att beslutet att ställa in tävlingen har fattats i samförstånd mellan FIA, WRC Promoter och Rally Sweden. Med stigande smittotrender globalt, nationellt och regionalt såg man inga förutsättningar för någon form av upplägg med eller utan publik.

– Utan tillstånd för tävlingen är det formellt sett ett ganska enkelt beslut att fatta och jag har full förståelse för att detta är det enda rätta att göra i det läge vi befinner oss i. Vår dialog med Länsstyrelsen Värmland, Polisen och Region Värmlands smittskydd har varit extremt professionell och jag uppskattar verkligen deras försök att utifrån rådande regelverk och rådande smittläge ändå försöka hitta konstruktiva lösningar, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

FIA och WRC Promoter förhandlar med andra arrangörer för att finna lösningar som ersätter Rally Swedens deltävling i VM-kalendern.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.472