23948sdkhjf

Volvo Cars öppnar gränssnitten

Nu kan du skräddarsy din Volvo med egenutvecklade appar. Volvo öppnar nämligen sina gränssnitt för utomstående utvecklare.

När Volvo Cars lanserar sin innovationsportal vill man uppnå ett enklare och bekvämare bilägande och ännu säkrare bilar. Detta genom att släppa in utomstående utvecklare i bilens gränssnitt, så att alla och envar kan utveckla appar åt företagets bilar.

– Våra bilar blir allt smartare och mer uppkopplade, och med det följer en ökad efterfrågan på appar och tjänster bland våra kunder, säger Henrik Green, chief technology officer på Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Ett exempel på de resurser som finns i den nya innovationsportalen är en emulator för Android Automotive och för Google-appar som används i nya Volvo-bilar. Emulatorn är en testmiljö som underlättar för den som vill utveckla, testa och publicera appar på Google Play.

– Genom att göra dessa resurser publikt tillgängliga stöder vi utvecklare på och utanför vårt företag, och samarbetar med de bästa av de bästa inom sina respektive områden, säger Henrik Green.

Genom portalen får man också tillgång till en datauppsättning från bilens lidarsystem, den dag tekniken är tillgänglig, någonting som skulle kunna användas för att utveckla appar som förbättrar bilens aktiva säkerhet.

I portalen finns också e 3D-modell av den eldrivna Volvo XC40 Recharge. Bilmodellen och en medföljande 3D-miljö kan användas i visualiseringsapplikationer, virtuell verklighet, filmiska upplevelser och bilkonfiguratorer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.132