23948sdkhjf

Bluffsajt luras vidare med nytt namn

Personer som säljer bilar på Blocket slår larm om en nygammal sajt som försöker lura dem på pengar. Det handlar om sajten Transportkollen som bytt namn till Fordoninfo.

De senaste åren har det dykt upp flera sajter som lurar bilägare på pengar. Ett exempel är Trafikstyrelsen, en sajt som tog betalt för tjänster som är gratis eller betydligt billigare hos myndigheten Transportstyrelsen. Och tidigare i år uppmärksammade Vi Bilägare sajten Transportkollen, där man uppges kunna ta del av bilhistorik med hjälp av registreringsnumret för 199 kronor.

Sajten hade också en annan slug metod för att tjäna pengar. Flera uppges ha blivit uppringda av ”spekulanter” som vill ha utdrag från Transportkollen. Någon rapport kom aldrig.

Sidan för Transportkollen har tagits ned, men sajten är inte borta utan har bara bytt gestalt, det skriver Vi Bilägare. Nu heter den i stället Fordoninfo och har samma upplägg.

Konsumentverket är beroende av att den här typen av hemsidor anmäls av privatpersoner, har juristen Charlotte Söderlund meddelat tidigare.

Vi försöker agera så fort vi kan när vi ser att konsumenter har blivit vilseledda. Det är dock svårt att förhindra att nya liknande webbsidor skapas, så det gäller att vi är snabba med att agera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063