23948sdkhjf

Toyota startar bilpool för vätgasbilar

I dag finns endast ett fåtal tankstationer för vätgas i Sverige. Ändå satsar Toyota nu på bildelning med vätgasbilar.

Toyotas egen bilpool Kinto Share har i dag över 6 000 användare som delar på 150 bilar. I sommar kommer man att utöka verksamheten med vätgasdrivna bilar. Det handlar om den nya generationen av Toyota Mirai.

– Vårt mål och syfte är att erbjuda hållbar och tillgänglig mobilitet för såväl konsumenter som företag, och aldrig förr har bränslecellstekniken varit så tillgänglig som nu när vi inkluderar vätgasbilen Toyota Mirai i vårt utbud, säger Johan Lundblad, mobilitetschef på Toyota Sverige.

I Sverige i dag finns endast ett fåtal tankstationer för vätgas, vilket förstås både begränsar kunder och användningsområdet för en bil som Mirai. Vilken station i Stockholm som Mirai-bilarna kommer att placeras på är ännu inte bestämt, men målet är att ha bilarna redo innan sommaren 2021.

Målsättningen är också att utöka antalet bilar till Sveriges andra vätgashubbar som Mariestad och Sandviken. Priset för att hyra en Mirai kommer att vara från 150 kronor per timme.

– Vi ser just nu ett enormt snabbt växande intresse för vätgasen i Sverige, och genom att demokratisera tekniken för fler hoppas vi förstås också på en snabbare utbyggnad av infrastrukturen för tankstationer, säger Johan Lundblad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093