23948sdkhjf

Bilia satsar på Porsche

Bilhandelsbolaget Bilia stuvar om i portföljen och fyller på med försäljning av bilar från Porsche.

Det senaste året har varit minst sagt händelserikt för bilhandelsbolaget Bilia. Men trots coronapandemin, uppsägningen av återförsäljaravtalet med Volvo Cars och stängningen av anläggningar i Tyskland lyckades man nyligen kunna presentera ett rekordresultat.

Nu expanderar man verksamheten genom att förvärva två Porsche Center, det i Malmö och det i Helsingborg. Det framgår av ett pressmeddelande. För Bilia innebär förvärvet att man plockar in ett nytt bilmärke i portföljen.

– Jag är oerhört glad över att Bilia framöver kommer att samarbeta med varumärket Porsche. Vi kommer tillsammans med Porsche Sverige att fortsätta deras framgångsrika tillväxtresa och ser möjligheter till framtida expansion, säger Per Avander, vd och koncernchef för Bilia.

Affären omfattar både verksamheterna och fastigheterna. Totalt handlar det om cirka 40 anställda och de nuvarande ägarna Gustav Lundh, Lars-Bertil Rantzow och Johan Persson kommer att arbeta kvar i bolaget och driva verksamheten vidare efter ägarförändringen.

– Vi är stolta och glada över att ha Bilia som ny ägare, då de lägger stor vikt vid både personal samt kundnöjdhet och är ett bolag som delar våra viktiga värdegrunder. Bilia har stor erfarenhet av företagsmarknaden samt visat goda resultat gällande den alltmer växande och viktiga servicemarknadsaffären, där våra två Porsche Center kommer att ha stor glädje av Bilias erfarenhet och kunskap, säger Gustav Lundh, vd och nuvarande delägare.

Porsche Sverige ser fram emot att få jobba med Bilia och utveckla affären Porsche i både Malmö och Helsingborg, heter det i pressmeddelandet.

– Vi ser i denna affär spännande möjligheter, där den lokala verksamhetens goda kundrelationer och för Porsche specifika erfarenheter, nu kan kombineras med den erfarenhet och kompetens Bilia har inom områden som till exempel servicemarknad och företagsförsäljning, säger Raine Wermelin, vd för Porsche Sverige.

Tillträdet väntas ske 3 maj 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109