23948sdkhjf

Volvos nya elbil ska bara finnas online

Volvo C40 Recharge visar upp en ny profil för Volvo Cars. Men den största nyheten är att den endast ska gå att beställa online.

När Volvo Cars presenterar sin nya elbil C40 Recharge är det egentligen bara taklinjen som är riktigt ny. Tekniken är densamma som i Volvo XC40 Recharge och för all del Polestar 2. Det betyder att bilen är baserad på Volvos CMA-plattform och har elmotorer fram och bak på tillsammans 408 hästkrafter, som matas av ett 78 kilowattimmar stort batteri.

Men den verkliga nyheten har inte med bilen i sig att göra. Det är att den inte kommer att finnas till salu i bilhallarna hos återförsäljarna, utan den kommer endast att vara tillgänglig online.

Det är i linje med den policy som Volvo Cars kommunicerat att alla helt elektriska modeller kommer endast att kunna köpas online.

Volvo C40 Recharge kommer inte heller att lanseras i något utförande med förbränningsmotor, utan modellen kommer enbart att ha helelektriska drivlinor. Under de kommande åren kommer Volvo att rulla ut flera ytterligare elmodeller. Målet är att den globala försäljningen ska utgöras av 50 procent elbilar 2025 och 2030 ska inga av företagets bilar ha förbränningsmotorer.

– C40 Recharge representerar Volvos framtid och visar vart vi är på väg. Den är helelektrisk, endast tillgänglig online med ett bekvämt care-paket och kommer att finnas tillgänglig för snabb leverans, säger Henrik Green, chief technology officer på Volvo Cars.

Produktionen kommer att starta i belgiska Gent i höst, där den kommer att byggas parallellt med den eldrivna suv-modellen XC40 Recharge. Något pris har Volvo inte angett.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047