23948sdkhjf

Samarbete kring renoverade bildelar

En dialog har inletts mellan Motorbranschens Riksförbund, MRF, och branschföreningen Mo-Re, som samlar landets motorrenoverare, kring tanken att hellre renovera bildelar än att ersätta dem med nya. Det skriver MRF på sin hemsida.

– I grunden handlar det om att ge verkstaden en plats i det framtida cirkulära och hållbara ekosystemet. Vi kan renovera och ge betydligt fler bildelar ett andra liv än vad vi gör idag, säger Joachim Due-Boje, verkstadsansvarig hos MRF.

Olle Bister är ordförande för Mo-Re och marknadskonceptet More Center. Han välkomnar den dialog som inletts med MRF med inriktning på cirkulär ekonomi.

– Personligen är jag övertygad om att fler renoveringar och ett aktivt bruk av renoverade delar kan vara en viktig del i bilbranschens långsiktiga hållbarhetsarbete samtidigt som det innebär fler intäktsbringande arbetstimmar både för verkstäder och renoverare, säger han.

Som en del av dialogen undersöker MRF och More Center möjligheten till att finna en fungerande ansvarsförsäkring. MRF har även dialog med Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund, SBR, kring begagnade bildelar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094