23948sdkhjf

Polisen beslagtog över 1 000 katalysatorer

Polisen i Malmö har gjort ett rekordbeslag av katalysatorer efter ett tips om ”märkliga” personer vid en företagslokal. Över 1 000 katalysatorer hittades på platsen.

Den 9 mars gjorde polisen i Malmö rekordbeslaget av totalt 1 034 katalysatorer. Polisen fick tips om personer som ska ha betett sig märkligt vid en företagslokal. Totalt sju personer greps och insatsen beskrevs som ett ”massivt beslag”, enligt Sydsvenskan. De sju gripna har släppts, men är fortfarande misstänkta för grovt häleri. De misstänks inte för stölderna utan för att ha hanterat godset.

– Det är tydligt att man förvarat katalysatorer i Malmö som även stulits på andra platser, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen i Malmö, till tidningen.

Antalet katalysatorstölder har ökat explosionsartat, framför allt under förra året, vilket Motormagasinet rapporterat om tidigare. Ordet ”katalysator” användes i 210 olika polisanmälningar 2019. Förra året var siffran 5 240. Det tjuvarna vill åt är ädelmetaller som platinum, palladium och rodium. Ett bilmärke som är särskilt drabbat är Toyota. Katalysatorstölderna drabbar inte bara nya bilar utan även något äldre.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095