23948sdkhjf

BMW investerar i utsläppsfri stålproduktion

BMW Group investerar i Boston Metal, ett nystartsföretag som står bakom en ny innovativ metod för utsläppsfri stålproduktion. Investeringen är en del i det långsiktiga hållbarhetsarbete som fordonstillverkaren har, där man siktar på att minska sina koldioxidutsläpp med två miljoner ton fram till 2030.

BMW Group tar nu ytterligare en etapp för att minska sitt koldioxidutsläpp i leverantörskedjan. Genom sin riskkapitalfond BMW i Venture investerar nu tillverkaren i det amerikanska nystartsföretaget Boston Metal. Det amerikanska bolaget står bakom en ny innovativ teknik för utsläppsfri stålproduktion som ska vidareutvecklas i industriell skala de kommande åren.

Vi arbetar systematiskt med att ständigt se över vilka råmaterial i vårt leverantörsnätverk som släpper ut mest koldioxid. Står är ett av dessa, men är bärande i tillverkningen av bilar. Vi har därför satt upp mål för att kontinuerligt minska våra utsläpp i försörjningskedjan av stål. År 2030 bör utsläppen vara cirka två miljoner ton lägre än dagens siffra, säger Dr. Andreas Wendt, styrelseledamot i BMW AG med ansvar för inköp och leverantörsnätverk.

Med sina mångsidiga egenskaper är stål en av de viktigaste materialen i biltillverkningen och varje år bearbetas mer än en halv miljon stål i BMW Groups pressanläggningar i Europa. Den konventionella produktionen genom masugnar genererar koldioxid. Boston Metal använder sig i stället av el i sin teknik. Det går till genom att en elektrolytcell producerar tackjärn som senare bearbetas till stål. Om förnybara energikällor används i processen blir produktionen således koldioxidfri.

Till 2030 har biltillverkaren även som mål att öka andelen återvunnet råmaterial. Allt stålavfall som produceras återanvänds genom en direkt materialcykel eller skickas tillbaka till stålproducenten för att bearbetas till nytt stål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.159