23948sdkhjf

Ökning av biodrivmedel

I Sverige har produktonskapaciteten för biodrivmedel ökat med sju procent det senaste året, skriver tidningen Bioenergi.

Produktionskapaciteten för biodrivmedel i Norden ökar stadigt och allt fler anläggningar byggs och planeras de närmaste fem åren. Det visar tidningen Bioenergis karta Biodrivmedel i Norden, skriver tidningen Bioenergi.

Jämfört med kartläggningen för ett år sedan har kapaciteten för biodrivmedelsproduktion i Norden ökat från 13,0 TWh till 13,8 TWh. Dessutom finns anläggningar med en kapacitet på 2,8 TWh under byggnad. Därutöver finns planer på utbyggnader och nya anläggningar med en kapacitet på 42,1 TWh biodrivmedel, totalt en kapacitet på 58,7 TWh fram till 2025. Den totala nettoproduktionen uppskattas bli drygt 10 TWh lägre eftersom en del anläggningar producerar råvara som sen slutförädlas av andra aktörer.

I Sverige har produktionskapaciteten ökat sju procent från 6,2 till 6,7 TWh när Sunpine i Piteå tog i drift sin utbyggnad 2020. Mellan 2025 till 2030 finns ytterligare planer för att öka produktionen av biodrivmedel av till exempel Preem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063