23948sdkhjf

Nya Porsche Center till Uppsala och Västerås

Porsche fortsätter att växa i Sverige. Nu anlägger Møller Bil två nya Porsche Center.

Møller Mobility Group är en av Nordens största aktörer inom bilhandel med verksamhet både som importör och återförsäljare. Sedan september 2020 äger man genom dotterbolaget Møller Bil AS det bolag som driver Porsche Center Örebro. Nu anlägger man ytterligare två Porsche Center: ett i Uppsala och ett i Västerås. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi vill stärka vår position i Sverige och etableringen av Porsche Center Uppsala och Porsche Center Västerås harmonierar väl med vår strategi för Møller Bil Sverige, säger Petter Hellman, vd och koncernchef för Møller Mobility Group.

Först ut blir Porsche Center Uppsala som byggs i anslutning till E4 i Fyrislund. Anläggningen väntas skapa 15 nya tjänster. Invigningen är planerad till slutet av 2022.

Under det första kvartalet 2023 öppnar sedan Porsche Center Västerås som blir en satellitanläggning till Porsche Center Örebro med auktoriserad verkstad för Porsche. Porsche Center Västerås skapar åtta nya arbetstillfällen och förväntas generera en försäljning på cirka 200 bilar per år.

– Stor efterfrågan och ett växande modellprogram med en inriktning mot nya målgrupper gör att vi behöver fortsätta öka kapaciteten i det svenska återförsäljarnätverket, säger Raine Wermelin, direktör för Porsche Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094