23948sdkhjf

Fords försäljning helt elektrisk 2030

Under 2026 kommer alla Fords personbilsmodeller som säljs i Europa vara laddbara. 2030 kommer det endast säljas helt elektriska modeller. För att nå målet har märket presenterat sina investeringsplaner gällande elektrifiering.

Ford skriver i ett pressmeddelande att de planerar att investera minst 22 miljarder dollar i elektrifiering över hela världen, vilket nästan är en fördubbling av märkets tidigare planer. Dessutom investerar man 1 miljard dollar i företagets första elektrifierade fabrik i Europa, Ford Cologne Electrification Center. Produktionen av Fords första helt elektriska volymmodell börjar tillverkas vid fabriken i Köln i Tyskland under 2023, vilket Motormagasinet berättat om tidigare. Produktionen av en andra modell övervägs nu också vid anläggningen.

Vid mitten av 2026 ska alla personbilsmodeller som säljs i Europa vara antingen laddhybrider eller rena elbilar och 2030 ska samtliga modeller vara helt elektriska.

Ford meddelar också att man fortsätter investera i en elektrifierad framtid i Valencia i Spanien. Där ska man i slutet av 2022 påbörja produktionen av den nya Duratec-hybridmotorn på 2,5 liter. Motorn används bland annat i Kuga PHEV och är Fords första Atkinson-motor som tillverkas i Europa. Den är tänkt att stärka positionen för ladd- och fullhybridsmodellerna i märkets nuvarande och framtida sortiment.

Förutom den nya motorn fortsätter Valencia-anläggningen tillverka Ecoboost-bensinmotorerna på 2,0 och 2,3 liter.

Ford meddelar också att man kommer göra en ytterligare investering på 5,2 miljoner euro för att öka monteringskapaciteten för batterier i Valencia.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109