23948sdkhjf

Fords smarta speglar ska hjälpa skåpbilsförare

Nu introducerar Ford så kallade ”smarta speglar” för att hjälpa skåpbilsförare att se bakåt. I själva verket är backspegeln inte en spegel utan en högupplöst skärm.

Många skåpbilsförare förlitar sig på sina sidospeglar då backspeglarna inte är särskilt användbara när det finns en skiljevägg mellan förare och lastutrymme. Fords nya ”smarta speglar” ska avhjälpa detta, det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya systemet ser ut precis som en vanlig backspegel fast det är en högupplöst skärm som visar en panoramavy bakom skåpbilen. Det hjälper förare att upptäcka cyklister, fotgängare och andra fordon som kan befinna sig bakom dem, även när fönsterfria bakdörrar eller skiljeväggar skymmer sikten.

Skärmen speglar en kamera som sitter på skåpbilens bakdörr och har automatisk ljusstyrningskontroll för optimal synlighet i både dagsljus och på natten. Systemet erbjuder ett synfält som är dubbelt så stort som en konventionell backspegel.

Den smarta spegeln finns nu tillgänglig för Ford Transit och Transit Custom-skåpbilar. Systemet är även kompatibelt med Transit-modeller från 2014 och Transit Custom-modeller från 2012.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125