23948sdkhjf

Fords hållbarhetsrapport 2021: mer el

Ford meddelar betydande utsläppsmål för växthusgaser i sin hållbarhetsrapport för 2021.

Rapporten Integrated Sustainability and Financial Report innehåller milstolpar som ska hjälpa bolaget att uppnå koldioxidneutralitet fram till 2050.

Ett delsteg är 2035-målen: att minska de absoluta utsläppen av växthusgaser från företagets globala verksamhet med 76 procent och från nya fordon som säljs globalt med 50 procent per kilometer.

Nyckeln till minskningen av utsläpp är utvecklingen av elektrifierade fordon. Fords strategi i Europa är att gå in helt för elektrifiering, där personbilarna ska vara helelektriska till 2030. För transportbilar kommer Fords produktsortiment i Europa att ha nollutsläppskompabilitet redan 2024.

Övergången till el består främst i satsningen på 1 miljard dollar för att göra om företagets fabrik i Köln till ett centrum för tillverkning av elbilar, Fords första elbilsanläggning i Europa.

Ford Transit Custom-sortiment kommer också att inkludera helelektriska modeller byggda av Ford Otosan i Turkiet.

Företagets mål för koldioxidneutralitet 2050 är anpassat till Paris klimatavtal, som Ford stöder fullt ut.
Ford fokuserar på att investera i elbilar, autonoma fordon och uppkopplade lösningar. Företaget fördubblade nyligen investeringen i elbilar till 22 miljarder dollar fram till 2026, eftersom Ford fortsätter att elektrifiera några av sina mest populära modeller - inklusive Mustang Mach-E, som rullades ut i Nordamerika i slutet av 2020, följt av Europa under första halvan av 2021 och anländer till Kina senare i år.

Förutom investeringarna på 1 miljard dollar för omställningen i Köln, har byggnationen redan påbörjats på det nya Rouge Electric Vehicle Center i Dearborn, USA, där en helelektrisk Ford F-150 kommer att byggas. Dessa investeringar - tillsammans med ytterligare 1 miljard dollar som tillkännagavs i februari för att förändra verksamheten i Pretoria, Sydafrikakommer ytterligare att bidra till att minska Fords totala koldioxidavtryck.

Under det senaste decenniet har Ford uppnått en minskning av koldioxidavtrycket med 40 procent genom förbättrad energieffektivitet och bevarande av företagets anläggningar samt tillverkningsprocesser. Fords mål att använda 100 procent lokal förnybar el till alla fabriker fram till 2035.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111