23948sdkhjf

Formel 1-team och designhus i elbilssamarbete

Williams Advanced Engineering, den tekniska konsultverksamheten inom det brittiska Formel 1-teamet Williams, och det italienska designhuset Italdesign, har tillsammans tagit fram en ny elbilsarkitektur. Tanken är att biltillverkare ska kunna använda den så kallade EVX-plattformen för att ta fram egna bilmodeller på en redan färdig teknisk bas.

Särskilt riktar man sig till mindre tillverkare och säger att lämpliga seriestorlekar ligger på mellan 500 och 10 000 fordon per år. Arkitekturen är modulärt uppbyggd och kan utrustas med två, tre eller fyra elmotorer från olika leverantörer, med upp till 1 341 hästkrafter som mest. Batteripaket på upp till 160 kWh skulle innebära att räckvidden skulle kunna sträcka sig upp emot 100 mil.

I EVX-plattformen ingår system för infotainment, säkerhet och annan teknik och Italdesign erbjuder kundföretagen stöd i design- och konstruktionsprocessen. Det är denna integrerade fullservicelösning som Williams och Italdesign tror gör att deras erbjudande sticker ut.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094