23948sdkhjf

Spadtag för ny Renova-verkstad

Renova Miljö bygger ny underhållsverkstad i Bönekulla på Hisingen. Verkstaden kommer att kunna erbjuda flera nya tjänster. Även för externa kunder.

Nybygget blir troligen också den första verkstaden i Europa som miljöcertifieras enligt den internationella standarden BREEAM, skriver Renova i ett pressmeddelande.

– Vi satsar offensivt för att även i framtiden kunna ligga i framkant med vår fordonsflotta och en ny modern verkstad är en viktig pusselbit i den strategin, säger vd Anders Åström.

Den nya underhållsverkstaden ska rymma både plåt- och maskinverkstad och verkstad för tunga fordon. Idag finns verkstäderna på två olika platser, i byggnader som båda har ett antal år på nacken.

Underhållsverkstaden erbjuder tjänster till externa kunder samtidigt som man är en resurs för Renova internt. Fordonsverkstaden blir en fullserviceverkstad för alla slags tunga fordon.

– I Bönekulla kommer vi att kunna erbjuda service och reparationer av fordon med alla typer av alternativa drivmedel, till exempel vätgas, säger verkstadschefen Lester Johnsson. Vi kommer även att kunna reparera tankfordon.

Plåt- och maskinverkstaden utför plåtarbeten, till exempel inom smide, fräs, svets och svarv. Man servar och reparerar också containrar samt utrustning och maskiner för avfallshantering.

Budgeten för verkstadsbygget i Bönekulla inklusive markköp ligger på 245 miljoner kronor.
Byggnaden ska stå klar i september 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093