23948sdkhjf

Volta Trucks ökar takten och utbudet

Elektrifierade lastbilstransporter är av högsta intresse i Europa ju och Volta Trucks planerar att tillverka 27 000 fordon inom fyra år.

Volta Trucks har meddelat sin Road-to-Zero Emissions-strategi när allt fler europeiska städer planerar för nollutsläppszoner. Till exempel förbjuder Frankrike dieselmotoriserade kommersiella fordon i städer med fler än 150 000 invånare från 2024. Enligt Volta Trucks egen research är den globala marknaden för elektriska fordon i spannet 7,5–19 ton värd över 100 miljarder dollar 2025.

Volta Trucks planerar att utöka sin modellutbud med ytterligare tre modeller utöver Volta Zero som är den första helelektriska 16-tons lastbilen som är ändamålsenligt byggd för leveranser och med en lastkapacitet på 8,6 ton. Med tre nya modeller i spannet 7,5 ton till19 ton har Volta Trucks ett heltäckande erbjudande för logistikbranschen.

Serietillverkningen av Volta Zero förväntas komma igång sent 2022. Just nu genomgår fordonet omfattande utvecklingstester och prototyper förväntas dyka upp snart.

Produktionen av Volta Zero 16 ton följs därefter av den största 19-tonnaren och mellanklassaren på tolv ton under 2023. En pilotflotta av de mindre 7,5-tonnarna förväntas lanseras samma år för att genomgå kundtester.

Företaget satsar hårt på att kunna erbjuda klassledande säkerhet för föraren och omgivningen och alla lastbilar har en lågt placerad förarposition i mitten av lastbilen. Dels för att underlätta insteget och undvika ledskador men också för att sikten blir oslagbar med ett stort glashus med 220-graders sikt.

Volta Zero lanserades i september 2020 och har redan beställningar värda cirka 2,5 miljarder kronor och växer stadigt. Nyligen gjorde företaget finansieringsrunda och drog in 165 miljoner kronor. Nissan meddelade nyligen att man ska lägga ner sina fabriker i Barcelona har konsortiet som Volta Trucks ingår i har lagt bud på en eller flera anläggningar.Volta Trucks har bland annat kontor i Stockholm och flera svenska storägare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109