23948sdkhjf

Gymnasieelev får Mercedes-stipendium

Jonathan Asp i Falun har tilldelats det så kallade Techstar-stipendiet som delas ut av Mercedes-Benz, Car-O-Liner och Axalta. Stipendiet ges ut till unga fordonsmekaniker och innebär bland annat en resa till Stuttgart med rundtur på Mercedes fabrik och museum.

Jonathan Asp är elev i årskurs tre på fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Falun. Han blev vinnare av Techstar-stipendiet och får förutom resan till Mercedes-fabriken även en fyra dagar lång utbildning vid Mercedes internationella utbildningsanläggning i Malmö.

– Jag är både stolt och glad över att ha fått Techstar-stipendiet. Det känns kul att få ett erkännande att man är bra på något som jag satsat på och som jag gillar. Jag tror resan till Tyskland blir ett minne för livet, säger Jonathan Asp i ett pressmeddelande.

Nu är han lärlingsanställd på Bilstjärnan i Falun där han planerar att fortsätta arbeta efter studenten. Praktiska är den enda skolan i Falun som erbjuder elever möjligheten att läsa som lärling.

– Jag hoppas att Mercedes Techstar-koncept ska inspirera fler elever att välja fordonsprogrammet. Vi har otroligt duktiga lärare på vår skola och våra elever får ofta jobb direkt efter gymnasiet. En lärlingsanställning ger dem möjlighet att förfina sina yrkeskunskaper på ett företag samtidigt som de får lön, säger Linnéa Fahlström, rektor på Praktiska Falun.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094