23948sdkhjf

Mekonomen i samarbete med Fisker

Den amerikanska elbilstillverkaren Fisker har skrivit ett intentionsavtal med Mekonomen Group som servicepartner i Sverige, Norge och Danmark. Fiskers bilar kommer säljas digitalt där Mekonomen-koncernens koncept på respektive marknad kommer att leverera märkets tjänster.

Mekonomen Group har ett tidigare samarbete med en elbilstillverkare: Xpeng. Nu inleder de ytterligare ett samarbete, denna gång amerikanska Fisker. Fisker-bilägare får sin nya fulladdade elbil från Mekonomen-koncernens olika butikskoncept i Sverige, Norge och Danmark. Därefter har bilägarna sedan tillgång till ett omfattande servicenätverk när det blir dags för service eller reparation.

Mekonomen har hittat en väl fungerande modell för samarbeten med elbilsaktörer och ser stora möjligheter med omställningen till grönare teknik på fordonseftermarknaden. Det skriver koncernen i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att Fisker valt oss som samarbetspartner där vi tillsammans avser att utveckla en nytänkande och enkel logistikmodell och eftermarknadsaffär. Som möjliggörare av mobilitet är vår affär inte begränsad av vilken typ av fordon som kör på vägarna. Efterfrågan på mobilitet kommer att kvarstå, där vi ser stora möjligheter att ta en stark position i den omställning som sker mot nyare och grönare teknik, säger Petra Bendelin, direktör affärsutveckling och strategi på Mekonomen Group.

Från och med den 17 november 2022 är det planerat att starta produktion och leveranser av Fisker Ocean suv, där de nordiska länderna är bland de första europeiska marknaderna som märket lanseras i.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109