23948sdkhjf

Helt ny Mercedes-anläggning för lastbilar

Malmö har en av Europas modernaste lastbilsanläggningar för Mercedes-Benz sedan Veho Trucks i veckan öppnade på Stora Bernstorp.

För ett år sedan beslöts att Veho Bil skulle ta över försäljning och service av Mercedes-Benz tunga lastbilar i Malmö. Den 1 juni öppnade Veho Trucks på Stora Bernstorp och det är en renodlad lastbilsanläggning i storformat. Här finns verkstadsyta på totalt 2 400 kvadratmeter med plats för nio lastbilar med släp samtidigt. Två av platserna har smörjgrop och här finns möjlighet att lyfta upp ett helt 25,25 meter långt ekipage. Dessutom finns en tvätthall.
Man får också ett stort showroom med plats att visa tunga lastbilar inomhus samt stora ytor utomhus.
– Malmö är den stad där Mercedes-Benz lastbilar har allra högst marknadsandel I Sverige och det har skapat ett behov av en dedikerad lastbilsanläggning., säger
Jens Tittel som är chef för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige.

Den nya anläggningen ligger på Stora Bernstorp mellan Malmös Yttre och Inre Ringväg med bara en kilometer till vardera.

Att den är placerad lättillgängligt och ett stenkast från E6:an kommer vara en stor fördel för alla Mercedes-Benz lastbilskunder i regionen. Och även för all den internationella trafik som passerar Malmö.

Veho Trucks är en del av finländska Veho Bil OY som varit generalagent för Mercedes-Benz i Finland sedan 30-talet.

Detta blir verkligen ett jättelyft, säger Admir Begovic som är platschef på den nya Malmö-anläggningen. Admir var tidigare ansvarig för lastbilsverksamheten på Mercedes-Benz Försäljnings AB i Malmö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126