23948sdkhjf

Bubblig veteran från 1966 såldes på Blocket

Veteranbilssäsongen pågår för fullt och i samband med att den drog igång tog en Volkswagen 1300 Lim från 1966 över Blockets startsida. Det var ett nytt initiativ från sajten i våras och den här bilen var den tredje och sista annonsen som fick ta över förstasidan.

I mitten av april meddelade Blocket att man öppnar upp för att sajtens förstasida kan tas över av privatpersoner för deras egna ändamål. Veteranbilsägaren Elisabeth Nordenberg från Västerås nappade på initiativet. Hon skickade in en ansökan om att få ta över Blockets förstasida, och vann – med sin Volkswagen 1300, även kallad ”bubbla”.

Hon själv kallade bilen ”Bubblelicious”, den är från 1966 och är känd från olika nätforum där Elisabeth Nordenberg delat med sig av arbetet som gjorts på bilen. De senaste åren har Bubblelicious fått ny unik lack, bytt allt vad gäller bromsar, ordnat nya stötdämpare, fått motorn upprustad och fixat växellådan.

Det här är inte en bil som ska behandlas som ett museiobjekt. Den mår bra av att köras, sade Elisabeth Nordenberg, veteranbilsägare och lastbilschaufför, till Blocket i maj när annonsen lades ut.

Köpintresset för begagnade bilar är stort och under 2020 slog sökningarna rekord på Blocket. Varje vecka är 10,7 miljoner inne på de fordonsrelaterade sidorna och i snitt säljs en bil per minut.

Tero Marjamäki, kommunikationschef på Blocket, kommenterade varför man från plattformens sida valt att lyfta fram Bubblelicious:

Det finns otroligt många fina bilar som står i garage och dammar, trots att de förtjänar bättre. En ny ägare kan bidra med den energi som ibland behövs för att förvandla en veteranbil till något alldeles extra. Vi ser en potential i “Bubblelicious” som vi vill dela med oss av till alla Blockets motorentusiaster.

Faktaruta vid försäljningen:
Vad:
Veteranbilen “Bubblelicious”, en Volkswagen 1300 Lim från 1966, säljes av Elisabeth Nordenberg i Västerås.
Drivmedel: Bensin
Miltal: Okänt. Bubblelicious har en gammal mätare med siffer-hjul som snurrar runt till noll när den maxats.
Längsta sträcka: Elisabeth har kört Bubblelicious mellan Västerås och Mantorp. Längre resor har gjorts med veteranbilen på släp.
Skavanker: Bubblelicious har en modifierad framvagn. Nästa ägare bör ta en titt på att få in bärarmar på förarsidan och fixa till en stoppskruv som sitter fel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094