23948sdkhjf

Svenskt bolag köper norskt bildemonteringsföretag

Det svenska företaget Autocirc har köpt ett av Norges största företag inom bildemontering och försäljning av begagnade bildelar. Företaget heter Østfold Bildemontering och ska fortsätta verka på samma plats och under samma namn.

Østfold Bildemontering omsatte 53 miljoner kronor 2019 och gjorde en vinst före skatt på 6 miljoner kronor. Bolaget har länge förhandlat med potentiella köpare från både stora norska företag, nationella avfallsföretag och investerare. Skälet till att man valde att sälja till Autocirc är att det finns planer på att expandera i hela Skandinavien.

– Vår bransch är i en omstruktureringsfas. Den rör sig mot några stora kedjor och jag tror att vår nya ägare kommer att bli en av huvudkedjorna på den skandinaviska marknaden, säger Terje Karstensen, grundare av Østfold Image Assembly som äger Østfold Bildemontering.

Autocirc ägs av svenskarna Johan Livered och Mattias Pettersson och huvudkontoret är beläget i Borås. Tidigare har de två ägarna förvaltat Atracco i Norden och sedan Autocirc grundades 2019 har flera förvärv genomförts. Traditionellt har branschen till största delen ägts av entreprenörer, men de senaste åren har de två svenska bolagen Atracco och Autocirc tagit över allt mer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094