23948sdkhjf

Northvolt får nya miljoner av Energimyndigheten

Energimyndigheten ska stödja Northvolt med upp till 238 miljoner kronor för att utveckla laboratoriet i Västerås till ett elektrifieringscampus för batteriforskning.

– Det är avgörande att vi inom EU tänker hållbarhet i hela värdekedjan för batterier, från råvara och produktion till användning och återvinning, givet den globala konkurrenssituation som råder. Sverige har mycket gynnsamma förutsättningar att konkret bidra inom hela värdekedjan, till gagn för såväl miljön som ekonomisk tillväxt och sysselsättning i landet, säger Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén i ett pressmeddelande.

Den 26 januari i år godkände EU-kommissionen att de tolv medverkande medlemsstaterna får bevilja 2,9 miljarder euro i statsstöd till medverkande företag. Sverige är delaktiga och så även Northvolt.

– Vi utvecklar innovativa produktionsprocesstekniker som möjliggör massproduktion av nästa generations batterier med minimal klimat- och miljöpåverkan. Northvolt Labs infrastruktur för forskning, utveckling och pilotproduktion är avgörande för att lyckas med detta, säger Jesper Wigardt, kommunikationschef vid batteritillverkaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han är Årets Bilsäljare!
47,5 mil på en laddning i verklig trafik
Assemblin laddar för Rally Sweden
DAF introducerar elhydrauliskt styrd pusheraxel
Fem stjärnor från Euro NCAP till ID. Buzz och Amarok
Svenskar snålar när soppan är dyr
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11