23948sdkhjf

Goodyear lanserar intelligent däcklösning

Goodyears nya teknik för intelligenta däck, Goodyear Sightline, riktar sig initialt till fordonsparker.

Goodyear Sightline erbjuder sömlös, säker och tillförlitlig mobilitet för alla fordon, men startar med transportbilar som används för till exempel service ute på fältet, i byggbranschen och för den sista leveranssträckan hem till kundens dörr.

SightLine använder sensorer med molnbaserade algoritmer för att kommunicera med fordonsoperatörer i realtid. Goodyears egenutvecklade tekniker för förebyggande underhåll kan bidra till att lösa många utmaningar som dagens bilförare och fordonsoperatörer står inför. Det handlar om att förutse incidenter, minimera stilleståndstid och övervaka däcktryck och slitage för förbättrad säkerhet och mer kostnadseffektiv mobilitet.

– Ungefär som pulsklockor övervakar hälsodata som puls och syrenivå så övervakar Goodyear Sightline hälsotillståndet hos det intelligenta däcket, berättar Chris Helsel, Senior Vice President för den globala verksamheten och Chief Technology Officer i ett pressmeddelande.

– Goodyear Sightline gör att det blir enklare att förstå däcken och erbjuder proaktiv information för att kommunicera när det behövs service eller byte, fortsätter Chris Helsel.

I framtiden kommer Goodyear Sightline-tekniken inte bara att ge feedback om däcket utan även om vägförhållandena och på så vis möjliggöra uppkopplad autonom mobilitet. De inledande testerna har visat att man genom att integrera Goodyear Sightline-teknik i fordonets styrsystem kan minska förlusten av bromsprestanda med cirka 30 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078