23948sdkhjf

Nu inleds satsning på tankstationer för vätgas

Everfuel, Trelleborgs kommun och det kommunägda bolaget Trelleborgs Energi har slutit avtal om att etablera vätgasstationer i Sverige. Med avtalet möjliggörs den första av potentiellt åtta tankstationer i den europeiska vätgaskorridoren – ett projekt som medfinansieras av EU:s så kallade CEF-program.

Trelleborg har ett strategiskt läge för vätgasetablering i Sverige, med omkring 750 000 tunga fordon som passerar genom hamnen varje år. Kommunen har åtagit sig att använda upp till 120 kilo vätgas per dag och överenskommelsen med Everfuel innebär att man ska arbeta för att nå nollutsläpp i Trelleborg.

– Nu går vi från planeringsfas till verkligheten, och tankstationen i Trelleborg kommer att stå som modell för kommande stationer i Sverige. Vi är fast beslutna att vara marknadsledande när det handlar om utveckling av storskaliga satsningar på produktion, distribution och tankning av vätgas för slutkonsumenter, säger Jacob Krogsgaard, vd för Everfuel.

Tankstationen i Trelleborg är en del av Everfuels plan att investera 1,5 miljarder euro för utvecklandet av en grön europeisk vätgas-korridor som genom försäljning av vätgas till bussar, lastbilar och personbilar ska generera intäkter på 1 miljard euro före 2030.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125