23948sdkhjf

Volkswagen fasar ut manuella växellådan

Det är en tydlig trend mot automatväxlade fordon. Inom några år blir automatlåda standard bland Volkswagens vanligaste modeller.

Att kunna hantera en manuell växellåda lär inte vara allmän kunskap för framtidens generationer. Åtminstone inte om utvecklingen fortsätter som idag. Enligt en granskning av Vi Bilägare har hela åtta av tio nya bilar som säljs i Sverige i dag automatlåda.

– Trenden är tydlig att det sker ett skifte mot automatväxlade fordon, sa Mattias Bergman, vd för branschorganisationen Bil Sweden till Vi Bilägare.

Den första modellen från Volkswagen som enbart ska erbjudas med automatlåda som standard blir tredje generationen av Tiguan som kommer 2023. Även nästa upplaga av Passat lämnar den manuella växlingen bakom sig.

Att den manuella lådan fasas ut hänger till stor del ihop med den ökade försäljningen av laddbara bilar där automatlådan redan är norm. Det var dock tydligt att den ökade efterfrågan på automatlåda fanns redan innan att försäljningen på elbilar tog fart. Särskilt sedan automatväxlade bilar blivit mer effektiva, har det generella intresset bland bilägare stigit rejält.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.657