23948sdkhjf

Epiroc ska göra dieselfordon batteridrivna

Epiroc som är produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin har tecknat avtal om att förvärva verksamheten och tillgångarna i FVT Research.  Det är ett kanadensiskt bolag med expertis på att konvertera dieseldrivna gruvmaskiner till batterielektriska fordon.

FVT Research konstruerar konverteringssatser för omvandling av dieseldrivna maskiner till batterielektriska versioner och bygger om gruvmaskiner till elektriska versioner. Företaget har cirka 25 anställda och hade under 2020 intäkter om 27 miljoner kronor.

– Att det starka teamet på FVT Research blir del av Epiroc-gruppen passar perfekt in i vår strategi att tillhandahålla utsläppsfria batterielektriska fordon, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef och fortsätter:

– Våra kunder upptäcker alltmer de betydande fördelarna med batteridrivna fordon, och FVT Researchs tekniska expertis och kompetens kommer att vara viktiga tillgångar för Epiroc när vi fortsätter att erbjuda fler lösningar inom detta område.

Förvärvet förväntas slutföras under andra halvåret 2021. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11