23948sdkhjf

Bilägare stämmer Bilia – BMW:n tvärbromsar utan anledning

Efter flera års försök att åtgärda en trotsig BMW stämmer ägaren bilhandlaren i Oslo som vägrar ta ansvar.

Bakgrunden till dramat är att nödbromssystemet i den fyra år gamla BMW 5-serie inte fungerar som det ska. Om detta skriver Vi Bilägare och hänvisar till den norska tidningen Motor.

Bilägaren berättar för den norska tidningen att bilen vid upprepade tillfällen har tvärbromsat ned till nästan stillastående utan uppenbar anledning.

– Det är otroligt obehagligt och skrämmande, säger han till Motor.

– Det har varit väldigt nära att vi blivit påkörda bakifrån. Folk i bilarna bakom förväntar sig inte att vi plötsligt tvärbromsar.

Bilägaren hävdar att problemen startat efter en reparation av en krockskada hos återförsäljaren och att bilen efter dess ska ha tvärbromsat under körning vid ett femtiotal tillfällen.

Bilägaren uppger även att nödbromssystemet inte fungerar när det faktiskt finns hinder framför bilen. Detta säger han sig ha testat genom att köra på tomma kartonger och bilen ska då inte ha reagerat förrän efter kollisionen.

Efter flera försök att reparera bilen kvarstår problemet och nu stämmer bilägaren Bilia. Han vill häva köpet och få sina pengar tillbaka.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125