23948sdkhjf

Industrikoncern förvärvar verktygsföretag

Industrikoncernen Teqnion har förvärvat specialverktygsföretaget Wallmek i Kungälv Aktiebolag.

Wallmek i Kungälv Aktiebolag designar, utvecklar och tillverkar specialverktyg som används vid reparation och demontering av fordon. 

Produkterna säljs under eget varumärke till bolagets kunder i Europa och Nordamerika.

Med Wallmeks verktyg för bilar, lastbilar, släpvagnar och entreprenadmaskiner ska reparationsverkstäder få trygga effektiva och ergonomiska processer.

Bolaget grundades 1978 av Leif Wallman och har sedan dess utvecklats med passion för design, distinkt kundfokus och högsta kvalitet.

– Jag är glad över att Teqnion delar mina värderingar vad gäller långsiktigt företagsbyggande. Det finns fortsatt väldigt stor potential i vårt bolag och det känns spännande och kul att nu tillsammans med Teqnion fortsätta växa Wallmeks affär. Det finns alltid något nytt att utveckla och en ny marknad att erövra, säger Wallmeks vd och grundare Niklas Wallman.

Sonen Niklas Wallman tog över bolaget 1999 och kommer nu att fortsätta som vd även efter ägarbytet.

– Wallmek är ett otroligt fint bolag med grymt innovativa produkter där medarbetarna gör allt för kunden. Vi är superstolta att nu välkomna Niklas och Wallmek-gänget in i Teqnionfamiljen, säger Johan Steene, vd för Teqnion.

De senaste tre åren har Wallmek i snitt omsatt cirka 47 miljoner kronor och genererat ett rörelseresultat på cirka 9 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158