23948sdkhjf

Så många har blivit Godkänd Bilverkstad hittills

Anslutningen till branschstandarden Godkänd Bilverkstad går lite långsammare än vad branschen hoppats på, men man funderar redan på åtgärder för att göra det attraktivare för verkstaden att ansluta sig.

I dagsläget det 823 av landets cirka 2900 bilverkstäder som uppfyller kraven för och är anslutna till branschstandarden Godkänd Bilverkstad. Bo Ericsson, avgående vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening, tar den siffran som ett tecken på att det finns anledning för branschen att fundera på hur man kan göra branschstandarden mera attraktiv:

Det har gått lite trögare än vi hade förväntat oss. Det hänget nog delvis ihop med att en del av de auktoriserade verkstäderna haft krav från sina generalagenter i många år. Och då tycker de verkstäderna att Godkänd Bilverkstad blir kaka på kaka. Men vi tittar på detta för att se om det finns behov av att ändra Godkänd Bilverkstad.

Den första bilverkstaden som blev godkänd för att erhålla märkningen Godkänd Bilverkstad var Mitsubishi- och Hyundai-auktoriserade Bröderna Karlsson Bilservice i Hässleholm. De godkändes officiellt i oktober 2018.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079