23948sdkhjf

Carla.se ny bilhandelssajt för elbilar

Carla satsar på direct-to-consumer för elbilar med snabba leveranser – besatta av kundnöjdhet

Carla.se är en e-handel där det går att leasa, eller köpa en elbil, och få den hemlevererad inom 72 timmar. Bakom satsningen står Patrik Illerstig, tidigare global onlinechef på Volvo Cars, och tech-entreprenören Niklas Jungegård, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget har tagit in 27,5 miljoner kronor från en rad namnkunniga investerare det senaste året. Grundar-duons ambition med Carla är att förenkla köp och andrahandsförsäljning av elbilar och laddhybrider genom att kapa mellanhänder och sälja online.

– Vi tror att hur man köper bil framöver kommer att påminna allt mer om retail där trenden går mot direct-to-consumer kombinerat med en stark varumärkesupplevelse, både på nätet och fysiskt. För oss kommer alltid konsumenten att stå i fokus, vi är besatta av kundnöjdhet”, säger vd Patrik Illerstig i ett uttalande i samband med lanseringen.

Carla garanterar en leveranstid på 72 timmar oavsett var i Sverige kunden befinner sig, och elbilen levereras med Carlas egen transport till adressen dit den är beställd. Alla elbilar genomgår en noggrann inspektion, där bilen måste klara en över 280 punkter lång checklista, samt en utförlig battericertifieringsprocess, för att kunden ska känna total trygghet. När en elbilsägare bestämmer sig för att byta bil finns det möjlighet att sälja bilen till Carla som leasar eller säljer vidare den.

Carla.se lanserades i går (7/10) och initialt kommer bilar från Tesla, Polestar och andra populära bilmärken finnas att köpa och leasa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047