23948sdkhjf

Mekonomen-koncernen satsar i Norge

Mekonomen Group effektiviserar och integrerar nu sina verksamheter i Norge, samtidigt som man planerar för köp av fler verkstäder.

Mekonomen i Norge gick nyligen ut med nyheten att man samlar sina verksamheter i Norge under et och samma tak, genom att lägga Meca och Mekonomen i ett och samma bolag Mekonomen Company A/S. Det rapporterar norska tidningen Motorbransjen.

Mekonomens och Mecas verkstäder fortsätter att existera under kedjornas egna varumärken.

Mekonomen Group äger även det norska bolaget Sørensen og Balchen, som i sin tur äger och driver butiks- och verkstadskedjan BilXtra, men dessa verksamheter påverkas inte av sammanslagningen av Mekonomen och Meca i Norge och fortsätter att drivas separat.

Så ska verksamheterna integreras

Integreringen av Mekonomen och Meca i Norge innebär bland annat att de båda kedjornas produkt-, logistik-, finans- och HR-avdelningar nu slås samman. Så småningom ska Mekonomen och Meca i Norge även dela lager och logistikfunktioner, men den förändringen kommer på grund av befintliga IT-system tid.

Vi har jobbat parallellt i snart tio år. Nu ska i se om vi kan låta de goda idéerna från de respektive två bolagen mötas, för att skapa nya bra lösningar, säger Tore Stensbøl, ny försäljningsdirektör för Mekonomen och Meca i Norge, i en intervju i Motorbransjen.

Mekonomen i Norge har hela tiden varit en slimmad organisation tack vare att man kunnat nyttja många stödfunktioner i Mekonomen-koncernen i Sverige.

Logistiksamverkan och fler kedjor

På vissa håll i Norge har Meca och Mekonomen gemensamma transporter mellan butiker och lager och verkstäderna. På sikt ska Meca- och Mekonomen-verkstäder i Norge kunna få levererat bildelar och andra produkter från den närmaste butiken eller lagret oavsett om det är en Meca- eller Mekonomen-anläggning.

En annan fördel med att Mekonomen och Meca nu samlas under ett gemensamt bolag i Norge är att det underlättar för en eventuell lansering av nya kedje-koncept, utöver de redan befintliga. Det säger Geir Hoff, som är nybliven vd för nya gemensamma norska bolaget Mekonomen Company, till tidningen Motorbransjen.

Fler verkstadsköp

Mekonomen och Meca äger tillsammans de senaste åren köpt 21 verkstäder i Norge. Båda bolagen siktar framöver på att köpa fler verkstäder.

FAKTA Mekonomen och Meca i Norge

Mekonomen har idag cirka 350 verkstäder och 41 butiker

Meca har idag drygt 300 verkstäder och 24 butiker

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14