23948sdkhjf

Elektrifierad bildelningstjänst ska minska utsläppen

Bildelningsplattformen Elbilio och BMW Sverige lanserar en elektrifierad bildelningstjänst i Västerås. Målet är att minska utsläppen i staden.

När restriktionerna lättar återgår många till sina arbetsplatser. Vilket i sin tur betyder att fler är beroende av bil. Lagom till detta släpper bolagen sin gemensamma bildelningspool. De elektrifierade BMW-bilarna kommer att finnas i centrala Västerås och ungefär 2000 personer kan vara med i poolen.

Elbilio står för plattformen och BMW för mobiliteten i form av elbilen BMW i3.

– Om vi ska klara klimatomställningen måste vi göra mer än att elektrifiera bilar. Vi måste också förändra sättet att äga och bruka en bil, säger Carl Lindwall, specialist på e-mobility hos BMW Sverige.

Carl Lindwall syftar på att det i dag finns över 4 600 000 personbilar i Sverige och att hundratusentals av dessa står parkerade i snitt 23 timmar om dygnet. Samtidigt vill fler enkelt kunna använda en bil när de väl behöver den, för att minska både sina kostnader och miljöpåverkan.

Via sin bildelningstjänst vill Elbilio bidra till en framtid där elbilar blir mer tillgängliga, ekonomiska och miljövänliga.

– BMW i3 lämpar sig väldigt bra som fordon i vår plattform och är populär bland våra användare. Det känns därför bra att vi kan erbjuda just denna bilmodell, säger Jesper Lönnqvist, medgrundare av Elbilio.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094