23948sdkhjf

Här är eldrivna lyx-suven som lanseras i Norge

Ännu ett kinesiskt bilmärke är klart för lansering på Norgemarknaden via en av Norges större privata importörer. Denna gång är det Kinas äldsta bilmärke som lanserar en eldriven suv av större modell.

Det kinesiska bilmärket Hongqi levererar inom kort de första exemplaren av sin eldrivna lyxsuv E-HS9 – en fyrhjulsdriven pjäs i samma storleksklass som Volvo XC90 och BMW X5.

Det är norska Motor Gruppen som importerar Hongqi till den norska marknaden. Motor Gruppen har sedan tidigare import, försäljning och service av märkena Renault, Dacia Mitsubishi och kinesiska Xpeng och är idag en av Norges största bilimportörer.

Hongqi E-HS9 riktar sig till kunder som vill ha en stor eldriven suv med utrustning och finish i nivå med lyxmärken som Rolls Royce. Chefsdesigner på Hongqi är för övrigt Giles Taylor, som började jobba för den kinesiska biltillverkaren 2018 och som då lämnade samma position hos Rolls Royce.

Instegspriset för Hongqi E-HS9 i Norge uppges hamna på närmare 500000 kronor. Bilen erbjuds i två olika effektversioner. Instegsmodellen har två stycken elmotorer på vardera 218 hästkrafter – en på bak- respektive framaxeln. Toppmodellen

FAKTA Hongqi

Kinesiskt lyxbilsmärke som ägs av biltillverkaren FAW Car Company, ett dotterbolag till FAW Group. Hongqi lanserades 1958, vilket gör det till det äldsta kinesiska personbilsmärket.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078