23948sdkhjf

Malte Månson köper ny anläggning i Skåne

Genom förvärvet av Hagelids Lastvagnsservice i Helsingborg har verkstadskedjan för kommersiella fordon Malte Månson skaffat ytterligare en anläggning i Skåne.

Malte Månsons tillträde av Hagelids Lastvagnsservice är planerad till den 1 november.

Via Hagelids får vi tillgång till en kompetent verkstad med stor utvecklingspotential och bästa tänkbara läge i Ättekulla industriområde”, säger Staffan Lindewald, CEO Malte Månson.

Helsingborg rankas som Sveriges näst bästa logistikläge, efter Göteborg. Hagelids är sedan drygt 30 år en väl inarbetad verkstad. Planen är att ytterligare bredda tjänsteutbudet och tillföra ny kompetens. Arbetet med att renovera och bygga ut verkstaden inleds därför omgående, vilket innebär en omedelbar rekrytering av såväl fler mekaniker som adminitrativ personal.

I och med förvärvet av Hagelids och det nyligen genomförda köpet av Gottes i Göteborg befäster Malte Månson sin position som Sveriges största oberoende verkstadskedja för kommersiella fordon.

För kommande år budgeterar vi med en försäljning på cirka 300 MSEK, vilket innebär att vi sedan 2018 mer än fördubblar vår verkstadsomsättning, samtidigt som lönsamheten stärks än mer”, säger Staffan Lindewald.

FAKTA Malte Månson
Fristående verkstadskedja för tunga fordon som har Verkstäder på 12 orter i Sverige. Anläggningar finns i mellersta och södra Sverige, från Gävle i norr till Malmö i söder. Huvudkontoret ligger i Örebro.
Malte Månson Verkstäder är en del av Malte Månson-koncernen, som har cirka 130 medarbetare och hade en omsättning på drygt 199,4 miljoner kronor 2020.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094