23948sdkhjf

Kvartalsrapport – Mekonomen ser ljust på framtiden

Mekonomen har presenterat sin delårsrapport för januari till september i år. Vd och och koncernchef Pehr Oscarson ser positivt på att marknaden allt mer visar tecken på normalisering i och med att restriktionerna försvinner, men nämner även nya utmaningar som ökade råvarupriser, brist på enskilda komponenter och störningar i leveranskedjorna vilket har påverkat marknadsutvecklingen. Oscarson nämner även att de kan se en ökad lojalitet bland sina kunder, vilket han ser som ett resultat av bolagets kvalitetsarbete och tillgänglighet.

Sammantaget har Mekonomen Group en unik och ledande position med ett mycket tydligt mål: Att fortsätta leverera lönsam tillväxt i takt med att elektrifieringen fortsätter med full styrka”, skriver Oscarson.

Även Mekonomen Groups arbete mot grön omställning fortsätter och nu har 1 500 verkstäder klarat kraven för Mekonomens egna standard för service av elbilar, E+. Bolaget fortsätter även med satsningen där ProMeister nu under åtta månader reser genom hela Sverige för att vidareutbilda koncernens mekaniker.

Vår finansiella ställning är stark och vi står väl rustade för att stärka vår position ytterligare genom transformationen mot ett ännu mer hållbart och lönsamt företag. Vi har som mål att vara den bästa och mest kompletta partnern för dem som servar och reparerar bilar på våra marknader – idag och i framtiden”, avslutar Oscarson sin kommentar.

Lite siffror från rapporten:

1 juli – 30 september

  • Nettoomsättningen ökade med 4 procent till 2 968 (2 863) MSEK.

  • Resultat per aktie uppgick till 3,02 SEK.

  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 450 MSEK.

  • Nettoskulden uppgick till 2 275 MSEK vid periodens utgång, jämfört med 2 673 MSEK den 31 december 2020 och 2 549 MSEK den 30 juni.

1 januari – 210 september

  • Nettoomsättningen ökade med 6 procent till 9 180 MSEK.

  • Resultat per aktie uppgick till 8,12 SEK.

  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 1 035 MSEK.

  • Restriktioner relaterade till covid-19 har i begränsad omfattning påverkat perioden, jämförelseperioden påverkades negativt av utbrottet av covid-19 och dataintrång.

Hela delårsrapporten kan läsas här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078