23948sdkhjf

Ny Mercedes-verkstad i Markaryd

Sverige har fått ännu en auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz lastbilar och transportbilar. Det är Tecto Trucks vid E4 i Markaryd som Motormagasinet besökte för några veckor sedan. I dagarna fick de bekräftat att de uppfyller alla krav för auktorisation från Mercedes-Benz i Tyskland.

Tecto Trucks huserar i klassisk lastbilsmiljö i det som tidigare var DAF i Markaryd, alldeles intill E4. Här har det funnits lastbilsverkstad sedan slutet av 80-talet och platsen och lokalerna är välkända för alla åkare på sträckan.

I de nyrenoverade lokalerna finns sju hela skepp där vart och ett har plats för antingen en lastbil och släp eller två last- eller transportbilar, samt ett halvskepp med plats för en last- eller transportbil. Dessutom kommer en jourbil att finnas som kan rycka ut dygnet runt för assistans.

I och med auktorisationen ingår Tecto Trucks också i Mercedes-Benz digitala servicenätverk för lastbilar, Mercedes-Benz Uptime, som gör att lastbilen själv kan meddela verkstaden om ett problem skulle uppstå på vägarna. Dessutom kan verkstaden användas av alla märkets lastbilar och transportbilar med serviceavtal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141