23948sdkhjf

Han säljer Verktygsboden

Lars Edvardsson, grundare och ägare av Verktygsboden, säljer nu sitt livsverk till Ahlsell, som är Nordens ledande distributör av installationsprodukter.

– Allt kommer att drivas precis som vanligt, skillnaden är bara att vi får hjälp med vissa saker. Sedan har vi nytta av att de är så stora, att vi kan dra nytta av deras avtal. Så vår konkurrenskraft förbättras också, förklarar Lars Edvardsson på telefon morgonen efter att affären offentliggjorts.

Verktygsboden fortsätter att verka under eget varumärke och egen organisation, precis som innan och Lars Edvardsson förblir ansiktet utåt. Ahlsell är långt ifrån den första spekulanten på Verktygsboden, avslöjar han.

– Vi har varit uppvaktade av många olika aktörer under flera år, och jag har väl inte varit särskilt sugen på att sälja. Men med Ahlsell tycker jag vi har fått en väldigt bra matchning. Vi kommer kunna förse Ahlsell-koncernen med de produkter som vi är duktiga på och som de saknar i sitt sortiment. Samtidigt får vi hjälp med sådant som vi inte riktigt klarar av, som fraktavtal logistik – sådant som är väldigt viktigt i andra änden.

Men framför allt öppnar den nya ägaren Ahlsell dörren för expansion utanför Sverige, säger Lars Edvardsson.

– Vi kommer kunna expandera på den nordiska marknaden med vår e-handel, vilket jag velat väldigt länge. Vi har också förberett det för vårt produktsortiment men inte klarat av att lösa det. Men nu kommer vi att kunna göra det, för Ahlsell har redan hela den strukturen. Så de är en väldigt stark och bra ägare för oss. De är väldigt lönsamma och väldigt duktiga. Och de är långsiktiga, och det gillar jag. Så ägarbytet blir en väldigt bra lösning för vår personal också.

Skillnaderna till trots så får Verktygsboden med Ahlsell som ägare bättre tillgång till en kategori kunder där man redan idag är stark.

– Ahlsell har mycket lantbruk som kunder och där har vi många produkter som passar in i den målgruppen. Så Ahlsell är en superbra matchning.

Med Ahlsell som ny och långsiktig ägare känner Lars Edvardsson också att han säkrat Verktygsbodens fortlevnad.

– Man får tänka på att man blir inte hur gammal som helst. Sedan har jag så många bilar som ska renoveras, och då kan det vara bra att få lite mera tid till det, tillägger Lars Edvardsson och skrattar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093