23948sdkhjf

Så här ska Polestar 5 se ut

I februari 2020 presenterade Polestar sitt koncept Precept och vi skrev så klart om den här. Nu visar företaget upp Polestar 5 som är en ”fyradörrars GT-bil” tänkt att lanseras 2024. Genom att i ett tidigt stadium visa upp sin arbets- och designprocess i en serie på Youtube vill de visa transparens kring processen att göra ett koncept till en produktionsbil.

Bilden på Polestar 5 är en förhandsvisning och detaljer komma att ändras inför marknadslanseringen 2024. Mycket är sig likt men den stora skillnaden är att bakdörrarna nu inte längre är bakhängda utan nu ska öppnas som ”vanligt”.

Även insidan känns igen från Precept-konceptet och det är mer avskalat än i exempelvis Polestar 2. Självklart sitter det en stor skärm mitt i bilen.

– Med Precept-dokumentärserien gör vi avsiktligt något som bilföretag vanligtvis inte gör – går med transparens bakom kulisserna när vi förvandlar denna fantastiska konceptbil till produktionsverklighet. Det gör mig väldigt stolt att se hur mycket av konceptbilens design som håller sig kvar till Polestar 5 – en stor prestation av både våra designers och ingenjörer, säger Poletars vd Thomas Ingenlath.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.157