23948sdkhjf

Kia EV6 visas på Ecarexpo i Göteborg

Kia har haft en bra höst. Enligt Bil Swedens statistik över nyregistreringar var Kia den näst mest sålda bilen under november. Dessutom är Kias EV6 en av sju finalister i tävlingen Årets Bil.

Under elbilsmässan Ecarexpo i Göteborg visar Kia upp sin nya eldrivna crossover som nu börjat levereras till kunder i Sverige.

– Efter premiären hos våra återförsäljare för drygt två veckor sedan har det fortsatt vara högt tryck på att få provköra bilen. I dag har vi fler än 2 500 beställningar och det är mycket glädjande att se hur intresset för EV6 bara tycks växa, säger Peter Himmer, vd Kia Sweden, enligt ett pressmeddelande.

Utöver nomineringen till Årets bil har Kia EV6 utsetts till Årets premiumbil i Tyskland. Det är Kias första bil på deras helt nyutvecklade elbilsplattform. Modellen kan laddas från 10 till 80 procent på bara 18 minuter med en 250 kW snabbladdare. Den har även möjlighet att fylla på med 100 km räckvidd på 4,5 minuter. Med fulladdat batteri, som har kapacitet på 77,4 kWh, är räckvidden upp till 528 kilometer.

Kia EV6 erbjuds med antingen en eller dubbla elmotorer, bak- eller fyrhjulsdrift. Oavsett version har Kia EV6 dessutom en dragkapacitet på 1600 kg.

Bilen är dock inte gratis. Grundpriset är 569 900 kronor (före eventuell klimatbonus). För den som vill privatleasa får man räkna med minst 4 695 kr/mån.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109