23948sdkhjf

Här är svenskan som ingår i ett kvinnligt rallyteam i Saudiarabien

I landet där kvinnor fram till 2018 var förbjudna att köra bil och där mannen fortfarande är kvinnans förmyndare – där kör just nu ett helkvinnligt rallyteam, där svenskan Annie Seel ingår.

Annie Seel har i flera decennier varit en kvinnlig pionjär inom motorsporten. Nu deltar hon med tyskan Annett Fischer i ett helkvinnligt rallyteam i årets sista deltävling i VM för ökenrally som körs i Saudiarabien mellan den 6 och 11 december. Start och mål är i staden Hail med cirka 300000 invånare i de centrala delarna av Saudiarabien. Den totala tävlingsträckan är 1755 kilometer.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i ökenrally-VM. Så mycket har hänt de senaste åren, inte minst satsningen på kvinnliga team. Mitt mål är att vi ska ta en pallplacering i vår klass, och även ta pris som bästa kvinnliga team, sade Annie Seel i en kommentar föra tävlingsstart.

Inför och under resan till Saudiarabien samt vid ankomst har Annie Seel fått göra flera covid-tester.

– Min hälsa har nog aldrig varit så kontrollerad och säkerställd som nu, sade Annie Seel då Motormagasinet träffade henne några dagar före avresan.

Internationella motorsportförbundet har sedan flera år gjort en satsning för att få in flera kvinnor i motorsporten. Nu finns det en egen tävlingskategori där både förare och codriver måste vara kvinnor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093