23948sdkhjf

Hedin Bil gör stort förvärv i Europa

Redan förra året flaggade de för ett sammangående. Nu köper Hedin Mobility Group en av de större bilhandlar-koncernerna i Nederländerna – börsnoterade Stern Groep N.V.

En av Nederländernas största bilhandlar-grupper, Stern Groep N.V, köps nu av Hedin Mobility Group. Stern-gruppen är noterade på den nederländska börsen och omsatte förra året cirka 751 miljoner Euro och säljer i storleksordningen 50000 bilar per år.

Stern-gruppen är återförsäljare av bilmärkena Mercedes, Kia, Renault, Nissan, Ford, Volvo, Land Rover och Opel.

I januari 2020, innan pandemin briserat, avslöjade Hedin-koncernen och Stern-gruppen att de två bilföretagen hade planer på ett sammangående. Nu har Stern Groep N.V:s styrelse godkänt Hedin Bil-koncernens övertagande, vilket sker genom att Hedin Mobility Group köper Stern-gruppens dotterbolag Stern Facilitair. Planen är att affären ska vara slutförd innan årsskiftet 2021-2022.

– Transaktionen resulterar i att Hedin Mobility Group kommer ha förutsättningarna för att spela en betydande roll i konsolideringen av bilåterförsäljare på den europeiska marknaden”, säger vd Anders Hedin i en kommentar till media.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08