23948sdkhjf

Så ska nya elbilen säljas i Sverige

Lanseringen av det nya kinesiska bilmärket Aiways i Danmark har blivit så lyckad att tillverkaren nu ger den danska importören i uppdrag att lansera och sälja Aiways även i Sverige.

Importören av Suzuki i Danmark – Andersen Motor A/S – har i år också fått uppdraget som importör av det nya kinesiska elbilsmärket Aiways. Och lanseringen av Aiways första bilmodell U5 i Danmark har hittills gått över förväntan – i skrivande stund har cirka 270 Aiways U5 sålts.

Stärkta av succén i Danmark har Aiways nu gett Anders Motors i uppdrag att även lansera och importera Aiways bilar i Sverige.

Aiways första modell U5 – en suv i ungefär samma storlek som Volvo XC60 – ska säljas i Sverige online med hjälp av 12-15 partners, vilka ska tillhandahålla bilar för provkörning och sköta leverans till kund. Försäljningen av Aiways U5 i Sverige startar den 20 januari.

– Vi tar nu våra erfarenheter från Danmark med oss till Sverige. I klartext betyder det att färdigställande av bilar till kunder och reservdelslagret finns hos oss i Køge, förklarar Andersen Motors vd Stig Jensen.

Ralph Gonsalves, som idag är marknadsansvarig för Aiways i Danmark blir även ansvarig för den svenska marknaden.

I Danmark har köparna av Aiways U5 hittills varit främst privatbilägare. U5, som även säljs även i Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Italien, Schweiz, Spanien och Portugal. U5 är bara den första av fler bilmodeller som ska introduceras på marknaderna. Nästkommande modellintroduktion blir U6, som är en kupéversion av U5 och som ska lanseras under 2022.

Tillverkaren Aiways har även en egen batterifabrik och ett europeiskt huvudkontor i München.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125